marți, 9 februarie 2016

Risotto cremos cu galbiori si parmesan



Desi imi plac foarte mult ciupercile, este pentru prima data cand mananc galbiori,  auzisem de aceste ciuperci dar nu vazusem pana sa venim in Suedia. In marketuri sunt destul de scumpe, dar avand in vedere ca nu mancasem pana acuma, curiozitatea nu ma lasa in pace si cumparasem o jumatate de kilogram. Pe urma aflasem ca in padure e plin de ele dupa ploi, (si aici ploua tot mereu) asadar de acum in colo vom culege din padure (padurea fiind la 100 de m de noi ).
Pana acum rezolvasem problema aprovizionarii, dar acum intervenise problema gatitului si nu pentru ca este greu sa pregatesti ciuperci, dar vroiam o reteta mai speciala, asadar dupa multe cautari pe internet, am reusit pana la urma sa pregatesc cel mai bun risotto cremos cu aceste ciupercute minunate.

Ingrediente:

  • 500 g galbiori  curatati
  • 1/2 de praz taiat rondele
  • 4 linguri de unt
  • 250 g orez risotto
  • 100 ml vin alb
  • un cub concentrat de pui  
  • 100 g parmesan
  • 2 crengute de cimbru
  • sare, piper proaspat macinat

Intr-un vas se topesc doua linguri de unt si adaugam prazul taiat  sa se caleasca 2-3 minute pana ce isi schimba culoarea.






Adaugam orezul si calim alaturi de praz inca vreo 2 minute, apoi turnam 750 ml de apa si adaugam cubul concentrat de pui si lasam sa fiarba pana ce scade toata apa.






Intre timp se topesc cele doua linguri de unt intr-o tigaie si se pun galbiorii . Se trag la tigaie, pe urma adaugam vinul, sare, piper dupa gust si o crenguta de cimbru.
Se lasa pana ce se evapora vinul.










Cand sunt gata ciupercile se adauga la orezul fiert si se amesteca. 
Inainte de a servi se adauga parmesanul ras si se amesteca, se serveste decorat cu o crenguta de cimbru.






Enjoy!!!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu