duminică, 21 februarie 2016

Prajitura cu mere si stafide









Prajitura cu mere ramane pentru intodeauna prajitura copilariei mele si o pregatesc intodeauna cu mare placere. Imi place cand  mirosul merelor si a scortisorii inunda toata casa cu aroma lor puternica, ma duce cu gandul la parintii mei si bunicii mei.
De data aceasta am adaugat stafide inmuiate in putin rom si mere, mult mai multa mere, reteta de prajitura fiind cea de aici.


Ingrediente pentru o tava 30/ 30:


Umplutura: 

  • 1,5 kg mere
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri de zahar
  • 200 g stafide brune inmuiate in rom

Foi:

  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt ( 5 g )
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 10 linguri lapte
  • 600-700  g faina
  • zahar pudra pentru servit 

 
 In primul rand ne ocupam de umplutura de mere, curatam si spalam merele, le dam prin razatoarea mare, stropim cu zeama de la o jumatate de lamaie, adaugam o lingurita de scortisoara si zaharul.
Lasam circa 30 minute pana ce lasa zeama, pe urma le stoarcem si le amestecam cu stafidele inmuiate in rom ( stafidele la randul lor se storc si se adauga la mere). Recomand sa nu aruncati sucul lasat de mere, pentru ca obtineti un suc natural extrem de delicios.
 


 



Punem deoparte umplutura si ne ocupam de foi,  mixam ouale cu zaharul, pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul. 










Mixam bine, adaugam coaja rasa de la lamaie si laptele, apoi praful de copt stins cu  zeama de lamaie.







Adaugam faina si framantam un aluat  pe care il  impartim in doua. 










Peste foaia de aluat asezam  umplutura de mere, stoarsa de zeama   si asezam cea de-a doua foaie intinsa. Facem impunsaturi cu o furculita  si introducem in cuptorul incalzit. 










 
 Coacem pana ce devine usor maroniu deasupra. Scoatem racim putin si pudram cu zahar.
 
 
 
 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu