luni, 9 februarie 2015

Prajitura cu crema de budinca si cocos


O prajitura rapida, ieftina si delicioasa!!


Ingrediente pentru tava 30/24:

Blat:


  • 6 oua 
  • 6 linguri apa
  • 10 linguri zahar ( 180 -200 g )
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Crema :

  • 400 ml lapte 
  • 1 budinca vanilie Dr Oetker
  • 5 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 50 g nuca de coccos

  • Albusurile se separa de galbenusuri. Se bat albusurile cu apa si un praf de sare, apoi adaugam cate o lingura de zahar si batem sau mixam pana ce obtinem o bezea tare.







  • Adaugam galbenusurile si praful de copt si mai batem pana ce isi mareste putin volumul.








  • Spre final adaugam  cacao si faina  si incorporam asa in fel , incat sa nu se lase. Compozitia obtinuta se toarna in tava de copt tapetata cu ha rtie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 20-30 minute. Incercati blatul cu o scobitoare daca este copt.








  • Intre timp pregatiti budinca dupa instructiunile de pe plic, adica puneti laptele, fiert inainte, pe foc  ( 300 ml ). Budinca de vanilie se amesteca cu zaharul si se toarna 100 ml de lapte , apoi se amesteca. Se toarna in laptele infierbantat si se amesteca cu un tel pana ce se ingroasa.
  • Se adauga untul la budinca si se amesteca pana ce se topeste. Deasupra se aseaza o folie alimentara pentru a evita formarea pojghitei. Se lasa la racit , apoi se mixeaza pana ce devine cremoasa.








  • Blatul racit se taie in doua apoi se umple cu o treime de crema  si se niveleaza. Deasupra se unge cu restul de crema si se presara nuca de cocos. Se da prajitura la rece pentru o ora apoi se portioneaza.











Enjoy!!!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu