sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Tocanita de cartofi cu bacon




O mancare pe care o pregatesc cand nu mai stiu ce sa fac pentru prententiosii mei. De data aceasta am folosit bacon, care  a dat o savoare deosebita mancarii, fiind usor afumat.


Ingrediente pentru 4 portii:


  • 700 g cartofi
  • o ceapa alba
  • un ardei kapia rosu
  • 200 g bacon usor afumat
  • 1 lingura ulei (dupa preferinta)
  • sare, piper proaspat rasnit
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • patrunjel verde tocat

  • Intr-o cratita se incinge uleiul si se pune baconul la prajit. Intre timp se curata cartofii se taie cuburi si se spala. Ceapa se curata si se taie marunt, iar ardeiul fasii subtiri.








  • Dupa ce sa prajit baconul, adaugam ceapa tocata si ardeiul, calim pana  ce se inmoaie legumele. Pe urma adaugam cartofii si mai lasam 2-3 minute la foc incet.
  • Spre final condimentam cu sare, piper proaspat rasnit si boia de ardei dulce, apoi turnam apa sa cuprinda cartofii si lasam la fiert la foc potrivit. 
  • Cand sunt gata fierti cartofii, tragem deoparte de pe foc si presaram patrunjel verde tocat.
  • Servim cu muratura sau salata preferata.


Pofta Buna!!!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu