luni, 3 noiembrie 2014

Chec cu pere si ciocolata


Reteta  am facut-o inca pe vremea cand participam la Bucatar Curajos lansata de Ama   si din anumite motive nu am mai reusit sa particip, iar  pozele au ramas in arhiva calculatorului meu, dadusem peste ele cand incercam sa fac ,,curatenie,, printre poze. Asadar tin minte  ca a fost delicioasa si am sa o repet cu siguranta. Multumim Ama  pentru delicioasa prajitura!!

Ingrediente:


  • 2 oua marimea M
  • un praf de sare
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 100 g ciocolata maruntita
  • 50 g ciocolata rasa deasupra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 210 g faina alba 000
  • 4-5 pere taiate cubulete
  • unt si faina pentru tava




  • Porniti cuptorul la 180 grade C. Pregatiti o tava de chec , ungeti cu putin unt si tapetati cu faina.
  • Amestecati faina cu praful de copt si un praf de sare.
  • Amestecati bine untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana ce devine cremos. Apoi adaugati pe rand ouale  si amestecati dupa fiecare.
  • Adaugam ingredientele uscate si amestecam. O sa va para putin compozitia de aluat mai tare, dar imediat ce adaugati perele va fi compozitia dorita, pentru ca perele sunt destul de zemoase.
  • Asadar adaugati perele si ciocolata maruntita  cu ajutorul unei linguri de lemn sa nu se sfarame.
  • Turnati compozitia in tava de chec si coaceti timp de 40-50 minute, faceti testul cu o scobitoare.
  • Scoateti checul din cuptor si presarati ciocolata razuita deasupra si mai lasati la cuptor circa 5-10 minute pana ce se topeste ciocolata deasupra. Dupa aceea  lasati sa se raceasca, scoateti din tava si serviti cu mare pofta. Delicioasa!!


Enjoy!!!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu