duminică, 23 noiembrie 2014

Cartofi cu praz inabusiti la cuptor


Cand vine vorba de garnituri  intodeauna raman in pana de idei, vreau sa nu repet aceasi fel de mancare de fiecare data, doresc intodeauna sa pregatesc ceva nou. Asa au fost acesti cartofi, cel putin pe mine m-au incantat destul de mult, deci i-am savurat la maxim. Fiind postul, puteti opta pentru aceasta garnitura, o recomand cu mare placere.


Ingrediente 4 persoane:


  • 1/2 kg carofi
  • 1/2 kg praz
  • sare, piper proaspat macinat
  • 2-3 linguri ulei de masline

  •  Se incinge cuptorul la 180 grade C. Cartofii se curata de coaja si se feliiaza de circa 2-3 mm grosime. Prazul se  spala si se taie partea alba rondele.
  • Ungem un vas termorezistent cu o lingura de ulei de masline si asezam un pat de cartofi, apoi adaugam jumatate din prazul taiat. 







  • Condimentam cu sare si piper proaspat rasnit, apoi asezam inca un rand de cartofi si de praz, iar condimentam si incheiem cu ultimul strat de cartofi.







  • Condimentam cu sare si piper proaspat rasnit, apoi stropim cu restul de ulei. Acoperim cu o folie de aluminiu si introducem in cuptor pentru 30-40 minute. Legumele se fac in abur sub folie, sunt foarte aromati si foarte buni.


Pofta buna! Enjoyy!!!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu