miercuri, 8 octombrie 2014

Porc pe pat de praz si broccoli






Un preparat simplu si delicios, puteti inlocui carnea de porc cu carne de pui  sau curca si atunci aveti o masa mai dietetica sa zic asa.


Ingrediente pentru 4 portii:

  • 6-8 felii pulpa de porc ( cotlet , costita, etc)
  • 2 + 2 linguri ulei de rapita
  • 1 ceapa medie taiata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 kg praz ( folositi doar partea alba) taiat rondele
  • 1 buchetel de broccoli ( desfacut in bucati mai mici)
  • sare, piper negru proaspat rasnit
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 2 cani supa de legume/ apa


  • Intr-un vas, incingem uleiul si adaugam ceapa si usturoiul tocat, calim pana ce se inmoaie ceapa, si devine sticloasa.








  • Pe urma adaugam prazul si broccoli si calim impreuna cu ceapa 2-3 minute.








  • Dupa ce am calit legumele,  condimentati cu  sare, piper proaspat rasnit si adaugati cimbrul si boiaua iute. Mai lasati cateva secunde apoi dati deoparte. 
  • Intre timp incingeti celelalte doua linguri de ulei si puneti carna la prajit. Condimentati cu sare, piper si prajiti cate doua minute pe ambele parti.








  • Asezati carnea peste amestecul de legume, turnati o cana de supa de legume si introduceti in cuptorul incins la 180º C si lasati totul pentru 40 minute. Din cand in cand intoarceti carnea si  completati cu putina supa, daca a scazut mai repede, sa nu se arda mancarea.







  • Serviti alaturi de orez fiert si ardei iute. Delicioasa!!!







Pofta buna!!! Enjoy!!!


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu