marți, 27 mai 2014

Prajitura cu cacao si branza




Trece si luna Mai , astfel mai trece o luna  de Provocare Secreta, luna aceasta gazda este Cristina Pana, iar blogul desemnat este chiar al Amei. Ama are o sumedenie de retete interesante si in acelas timp delicioase, am pregatit cateva din retetarul ei bogat, iar aceasta fiind una dintre ele. Este, cum spune ea, o reteta rapida si delicioasa in acealas timp, fetele mele au fost  foarte incantate, asadar Ama iti multumim pentru reteta ta simpla si delicioasa!!


Ingrediente:


  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 15 linguri ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 15-17 linguri de faina
  • 10 g praf de copt
  • 200 g branza dulce de vaca
  • 1 ou 
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie

  • Eu am procedat putin altfel decat Ama, la modul de pregatire. Mixam bine ouale cu cantitatea de zahar  pana ce devin cremoase, apoi turnam treptat uleiul si mixam foarte usor, ca la maioneza.
  • Pe urma turnam treptat laptele. De data aceasta amestecam cu un tel , pentru ca la mixare stropeste.







  • Apoi adaugam cele doua linguri de cacao. Amestecati foarte bine sa nu ramana cocoloase.





  • Pe urma incorporati faina amestecata cu praful de copt.





  • Intr-un alt bol puneti branza si adaugati 2-3 linguri de zahar pudra, oul si coaja rasa de la lamaie. Amestecat totul cu un tel sau chiar mixer.





  • Turnati compozitia de cacao intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarati deasupra crema de branza.





  • Dati tava in cuptorul preincalzit circa 30-40 minute, pana ce aluatul este perfect crescut. Testati prajitura cu o scobitoare, daca iasa curata atunci este gata.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu