vineri, 23 mai 2014

Costita la cuptor cu sos de morcovi



Cand vine vorba de fel principal , uneori raman in pana de idei si pe plan  principal este  timpul, care nu tine deloc cu mine, iar  atunci revin la varianta usoara, cuptorul.


Ingrediente pentru 4 persoane:


  • o coasta de porc de circa 700-800 g
  • sare, piper proaspat rasnit
  • 1/2 kg morcovi dat pe razatoare ( ochiul mic)
  • 1 ceapa mare taiata felii
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 100-150 ml supa de carne



  • Icingem cuptorul la 180 grade C.
  • Bucata de coastita se spala si se sterge de excesul de apa.
  • Se ia un vas temorezistent si se aseaza un pat din morcovul dat pe razatoare si ceapa taiata felii.
  • Condimentam bucata de costita cu sare si piper proaspat rasnit, pe urma asezam bucata de carne pe patul de morcovi.
  • Stropim totul cu uleiul de masline si turnam circa 100- 150 ml supa de carne. 
  • Acoperim totul cu o folie si dam  la cuptorul preincalzit pentru 30 minute, pe urma inca 30 minute  descoperit de folie. In acest timp se intoarce de pe o parte pe cealalta.
  • Cand este gata  taiem costita in felii si servim cu sosul format in tava.






Tipsuri: Pentru a obtine un sos fin , mixati sosul format in tava intr-un blender. Va avea un aspect placut atat papilelor gustative cat si vederii. Eu nu am facut-o, motivul timpul si pentru ca asteptau  trei guri flamande. :)













Un comentariu: