marți, 14 mai 2013

Ghiveci macelaresc


O mancare delicioasa si satioasa, inepe sezonul de legume iar astfel de mancaruri sunt binevenite.



Ingrediente pentru 4 persoane:



  • 1/2 kg muschiulet de porc
  • 100 ml ulei
  • 200 g ceapa
  • 200 g cartofi
  • 200 g morcovi
  • 200 g mazare proaspata
  • 150 g fasole galbena pastai
  • 1 telina mica
  • 2-3 ardei grasi
  • 150 g varza proaspata
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3- 4 rosii 
  • 1 legatura verdeata
  • 1-2 foi de dafin
  • 150 ml vin alb
  • sare, piper


Timp de pregatire: 30 minute
Timp de preparare: 1 ora




  • Toate legumele se spala, se curata si se taie dupa preferinte.
  • Carnea se taie felioare subtiri si se pune  intr-o tigaie cu putin ulei incins. Se prajeste carnea pe ambele parti   2-3 minute ( pe fiecare parte) si se condimenteaza cu sare si piper. Se da la o parte si se acopera.
  • Intre timp calim ceapa in alta tigaie cu uleiul incins. Adaugam restul de legume si mai lasam atata timp cat se inmoaie putin.
  • Transferam  legumele intr-un vas termorezistent si asezam carnea peste. Adaugam o parte din verdeata si 1-2 foi de dafin, apoi  tunam vinul, condimentam   cu sare si piper foarte putin  si acoperim cu o folie de aluminiu. Dam totul in cuptorul incins la 150 grade timp de 40 minute.
  • Se ia apoi folia si se mai lasa inca 15-20 minute.
  • Serviti alaturi de orez gatit la abur si presarati patrunjel proaspat tocat! 
Enjoy!!



























2 comentarii:

  1. Daca are "legume" de ograda este si pe placul alor mei.Sunt mari carnivori!
    Pupici la fete!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mamma mia, cum arata !!! M-ai macelarit cu papita asta. Merge la dieta, ca daca da, vin la tine la o portioara... Pupici !

    RăspundețiȘtergere