luni, 23 iulie 2012

Chec cu rom si stafide


Un chec simplu, aromat  si foarte pufos, un deliciu langa cafeluta de dimineata, sau daca nu consumati cafea, atunci langa un ceai, sau o limonada rece.



Ingrediente:


3 oua
100 gr unt
200 gr zahar
1 praf de copt
1 esenta de rom
200 gr stafide in rom
100 ml lapte
200 gr faina

unt cat o nuca si o lingura de faina pentru tava de chec

Mixam ouale cu zaharul spuma.
Adaugam untul la temperatura camerei.
 Apoi adaugam laptele si esenta de rom.
Mixam totul si adaugam  faina amestecata cu praful de copt.
Spre finalm, adaugam stafidele, inmuiate in rom.
Coacem intr-o tava de chec , unsa cu unt si tapetata cu faina, pana trece testul scobitorii, cca 30 min.
 Se pudreaza cu zahar, sau se serveste simplu.
 














6 comentarii:

  1. Foarte bine arata! Fur si eu o feliuta!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Nagyon guszta! De jó, hogy eszembe juttattad, ezer éve nem sütöttem ilyet! Szerintem még Zilahon, aztán el is feledkeztem róla.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt foarte bune checurile si aromate cu rom sunt super!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bun...imi plac checurile, mai ales langa un pahar de lapte , pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata delicios si abea astept sa il incerc,imi ploua in gura.O zi frumoasa...

    RăspundețiȘtergere