joi, 5 aprilie 2012

Cous-cous cu tocana de porc



 Va spun ca mi-a fost dor de o tocanita de porc  si am servit alaturi de cous-cous, delicioasa!!



Ingrediente pentru 4 persoane:

3 cepe albe
1 ceapa rosie
3-4 catei usturoi
600 gr pulpa de porc
2 linguri pasta de ardei
50 ml ulei
sare, piper
chimen macinat
150 gr cous-cous
patrunjel verde tocat


Carnea o spalam si o taiem cuburi, ceapa si usturoiul, o tocam marunt. Calim ceapa in ulei, pana ce devine sticloasa, apoi adaugam usturoiul, pasta de ardei si carnea. Lasam  pe foc incet 5 min, apoi turnam apa, sa cuprinda toata carnea si condimentam cu sare, piper si chimen dupa gust. Lasam sa fiarba la foc mai incet, acoperit cu un capac pe jumatate. Daca a scazut si nu a fiert apa, adaugati apa clocotita.








Intre timp fierbem apa, sa fie 300 ml si un praf de sare, cand a dat in clocot, adaugam cous-cous, luam de pe foc si lasam sa se umfle, dinn cand in cand amestecam sa nu se lipeasca intre ele.
Dupa ce a fiert tocanita, se serveste alaturi de cous-cous si patrunjel verde tocat.












Pofta mare!!!
 

6 comentarii:

  1. Merge perfect cous-cous-ul alaturi de tocanita de porc.
    Yammi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place tare mult cous-cous!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-mi place combinatia!! Am facut si eu ceva asemanator acum ceva timp... dar am uitat sa pozez :)) Pupici

    RăspundețiȘtergere